Project MARCH
Het nieuwe studententeam in Delft Revolutionaire technologie. Eén Doel. MARCH
LEES MEER
Meld je aan voor de design presentatie van de MARCH II

Cybathlon 2016

 • Zurich
 • 8 Oktober 2016

Alledaagse handelingen, zoals opstaan uit een bank en het openen van een deur, kunnen een groot obstakel vormen voor mensen met een lichamelijke beperking. Door het gebruik van bijvoorbeeld een rolstoel kan een groot deel van de mobiliteit weer worden herwonnen, echter blijft deze nog steeds sterk beperkt.

Het Exoskelet

Project MARCH wordt gedragen door een jong multidisciplinair team van engineering studenten, met één gemeenschappelijk doel voor ogen. Het terug geven van (sociale) mobiliteit aan lichamelijk beperkten. Simpele alledaagse bezigheden of scenario’s worden vaak al als uitdagend of onmogelijk bevonden. Project MARCH zal door middel van een exoskelet de bewegingsvrijheid terug geven.

Laatste Nieuws

 • Hoe bouw je een exoskelet?

  Hoe bouw je een exoskelet?

  Ondertussen is het alweer vier maanden na het moment van de designpresentatie, maar wat is er allemaal in de afgelopen tijd gebeurd?

  Het begint allemaal bij de productie van het frame, een erg spannend moment. Het design van een exoskelet luistert erg nauw, enkele tiende millimeters verschil en het frame past al niet meer in elkaar. De technische tekeningen zijn hiervoor opgestuurd, gecheckt, teruggestuurd, aangepast, wéér opgestuurd en gecheckt, waarna we al snel de geproduceerde onderdelen terugkregen. Tijdens het assembleren is het belangrijk om de eventuele onnauwkeurigheden goed te documenteren, aangezien eruit kan blijken dat er toch nog kleine aanpassingen gemaakt moeten worden voordat je idee goed werkt. Dit heeft over de afgelopen vier maanden geleid tot een herdesign van het gewricht en een klemmechanisme om het frame aan de gewrichten vast te zetten. Ook de bindingen die ontworpen zijn aan de hand van een 3D scan van Claudia haar benen zijn geproduceerd. Deze bindingen zorgen voor de juiste drukverdelingen op de benen van Claudia, en zorgen voor een goede verbinding met het MARCH exoskelet.

  Parallel aan het mechanisch ontwerp en het assembleren van het frame is er hard gewerkt aan de software. De software zorgt ervoor dat het exoskelet straks bestuurd kan worden door de piloot. De elektromotoren van de gewrichten moeten worden gekalibreerd en aangestuurd, hiervoor moeten ook alle sensoren goed worden uitgelezen en de data daarvan snel worden verwerkt. Ook zorgt de software ervoor dat de Point&Go straks goed en veilig uitgevoerd kan worden. De robuustheid van dit systeem is ontzettend belangrijk, het zijn de ‘hersenen’ van het exoskelet.

  Het elektronica team is druk bezig geweest met het uitzoeken van de juiste hardware, echter bleek dat deze vaak nog niet bestond in de vorm die wij nodig hadden. De afgelopen tijd is er daarom druk gewerkt aan nieuwe PCBs (Printed Circuit Board), de printplaatjes bevatten alle nodige componenten om het exoskelet te laten werken zoals wij willen. Ook het accupack en power managementsysteem is door dit team ontwikkeld.

  Het Human Machine Interaction team heeft zich in deze tijd bezig gehouden met de interactie van de piloot met het exoskelet, maar ook met de communicatie van het exoskelet naar de piloot. Hoe zorg je ervoor dat het exoskelet doet wat de piloot wil, en hoe weet de piloot dat het exoskelet daadwerkelijk gaat doen wat er is verteld? Onder anderen het handvat voor de Point&Go en het trilsensor feedback systeem zijn hier ontworpen en gemaakt. Het designteam heeft zich gestort op het ontwerp van de rugzak, deze moet zo efficiënt mogelijk alle hardware kunnen dragen maar ook goed aansluiten bij de piloot.

  En dan zijn we er nu bijna, begin volgende week verwachten we de eerste stappen met Claudia te kunnen zetten. Het exoskelet is dan nog niet helemaal af. De eerste training zal voornamelijk draaien om het juist afstellen van het exoskelet op Claudia haar lichaam en het testen van de eerste basisfuncties van het exoskelet. We zullen jullie op de hoogte houden!

  Read More
 • Exoskelet MARCH

  Exoskelet MARCH

  Wat een waanzinnige presentatie was het, we hebben veel mensen het nieuwe design van het MARCH exoskelet mogen presenteren. We willen iedereen bedanken voor de interesse, en we hopen jullie in de aankomende tijd te blijven verrassen. De bouw van het exoskelet is nu in volle gang, een spannend moment maar wel een moment waar we met zijn alle naar toe leven.

  Mocht het je niet gelukt zijn bij de presentatie aanwezig te zijn of de livestream te kijken, niet getreurd! De presentatie is volledig terug te kijken op youtube.

  Read More
 • Design Presentatie-Project MARCH

  Design Presentatie-Project MARCH

  Ondertussen zijn wij al meer dan 4 maanden bezig met Project MARCH. Dat houdt in dat het design van het exoskelet bijna klaar is. Daarom willen wij jullie uitnodigen om op 11 maart aanwezig te zijn bij onze design presentatie. Hier zal het nieuwe ontwerp van ons exoskelet MARCH worden gepresenteerd tezamen met het plan tot aan de Cybathlon.

  Read More
 • Start van de documentaire

  Start van de documentaire

  Na een korte pauze tijdens de feestdagen zijn we weer druk bezig. Vandaag zijn de eerste opnames gemaakt voor de documentaire 'Sta op en loop' geproduceerd door KV Films. Ook hebben we vandaag kennisgemaakt met Claudia, zij zal het exoskelet besturen en samen met ons deelnemen aan de Cybathlon 2016.

  Read More
 • Een interview met Project MARCH

  Een interview met Project MARCH

  De organisatie van de Cybathlon heeft een interview afgenomen bij Project MARCH, benieuwd naar onze kijk op de wedstrijd en de ontwikkelingen op het gebied van exoskeletten? Je kan het interview vinden door hier te klikken.

  Read More
 • SEGULA Technologies-Onze nieuwe partner!

  SEGULA Technologies-Onze nieuwe partner!

  Vanaf heden werken wij samen met SEGULA Technologies, zij zullen ons helpen op het gebied Mechatronics en geven ons hier dan ook consultency in.

  Wie kijken uit naar een goede samenwerking!

  Read More
 • NCRV

  NCRV

  Erg goed nieuws! Weliswaar een dag later dan gepland, maar de documentaire gaat door! Aankomende jaar zal 'sta op en loop' worden gefilmd door KV films in opdracht van de NCRV. Read More

 • Project MARCH krijgt een voerproefje van de Cybathlon

  Project MARCH krijgt een voerproefje van de Cybathlon

  Project MARCH heeft in juli een bezoekje gebracht aan de pilot van de Cybathlon in Zurich. Read More

 • Project MARCH trekt haar kantoor in

  Project MARCH trekt haar kantoor in

  Na een hoop mailtjes, telefoontjes en vergaderingen is Project MARCH eindelijk haar kantoortje in getrokken. Read More

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Partners

Er zijn verschillende mogelijkheden om bij te dragen aan Project MARCH

Contact

+31 (0)15 27 89837

info@projectmarch.nl

Adres

Moving Bird
Stichting Moving Bird
Stevinweg 4
Stevinweg 4
Della
2628 CN, Delft
Hollandia
The Netherlands